Pages

Wednesday, October 31, 2007

this is why I love my mom

I was getting ready in the morning when I heard my home phone was ringing.
I got the phone and it was my mom calling.
first, she asked me how I was doing and what would I do today. A regular phone call.

after a usual talk here and there, she finally got down to what she had wanted to tell me.

"Dhe, udah denger tentang Islam yang aliran sesat itu?"
"Udah..." aku menjawab agak bingung. where was this conversation gonna go?
"Kenapa emang, Ma?"
"Enggak apa-apa... itu kan yang banyak direkrutnya anak-anak muda seumuran kamu..."
"Oh iya..." aku masih agak-agak bingung.
"Yah, hati-hati aja ya... kan soalnya katanya yang ikutan itu kepengaruhnya seperti di hipnotis gitu..."
"Ah, masa sih?" Aku beneran kaget saat itu. Canggih banget ya?
"Jadi, kalau ada yang ngajak pengajian, jangan langsung mau ya... hati-hati..."

and our conversation was ended by another few usual sentences.

but don't you think it's really cute?
my mom was calling me because she was actually worried about me.
I don't usually get that much attention.

Mom, I love you so much!

Tuesday, October 23, 2007

If Life Can Be Easier...

If life can be much easier,
You’ll be a girl
And I’ll be the guy.

If life can be much easier,
You won’t be shy,
And we won’t be running out of something to say.

If life can be much easier,
We’ll create another universe,
We’d stay there forever,
And ignore anyone nearest.

If life can be much easier,
I’ve known what you feel about me for a long time,
And you’ve known what I feel about you.

If life can be much easier,
The feeling I was talking about is love.
And if life can be much easier,
The word ‘love’ would be out of our mouths.

If life can be much easier,
Maybe the word ‘love’ won’t come out much sooner.
Maybe we will never be together.

Maybe life is not supposed to be any easier.

Sunday, October 21, 2007

Time Waits for No One

To realize the value of ten years
Ask a newly divorced couple.

To realize the value of four years
Ask a graduate. (I wish I'd be able to graduate in exact four years. Amen!)

To realize the value of one year
Ask a student who has failed a final exam.

To realize the value of nine months
Ask a mother who gave birth to a stillborn.

To realize the value of one month
Ask a mother who has given birth to a premature baby.

To realize the value of one week
Ask an editor of a weekly newspaper.

To realize the value of one minute
Ask a person who has missed the train, bus, or plane.

To realize the value of one-second
Ask a person who has survived an accident.

Time waits for no one.

just a little sentence from me:
To realize the value of two weeks holiday
Ask ME!!!

time sure flies!

p.s. thanks Jo!

Support Local Artists!

I just bought 2 cds at a time, both are by local artists. One of them is a band of trio and the other is a solo singer.

But because I'm gonna write about local artists, I think I shall use my native language, Bahasa Indonesia.


Yang pertama adalah sebuah band yang bernama Float.


Band ini sebenernya udah keluar dari beberapa waktu yang lalu, tapi keputusanku untuk akhirnya beli cd mereka baru ada pas liburan ini. Selama liburan ini aku kan selalu ketemu sama adekku dan adekku ngusulin supaya kta beli cd-nya Float. I finally said yes.

So, kita berdua beli cd Float deh dan hasilnya sangat memuaskan menurutku.


Buat yang nonton film 3 Hari untuk Selamanya, pasti gak asing lagi sama Float. Eh, atau malah asing ya gara-gara konsentrasi banget sama cerita filmnya? Yang pasti, Float adalah band yang nyanyiin original soundtracknya film itu.

Para pendengar radio sejati, pasti gak asing dengan lagu-lagunya Float.

Lagu yang judulnya 3 Hari untuk Selamanya sering banget diputer di radio beberapa waktu yang lalu. Apalagi pas lagi promosi film ini. Trus kalau di radio Bandung sih ada satu radio yang lumayan sering muterin lagu mereka yang judulnya Pulang.

Dua lagu itu emang menurutku dua lagu yang keren banget yang ada di album ini.

Ada satu lagu berbahasa Indonesia lagi yang wajib didenger di album ini. Judulnya Sementara.


Nah, di album ini kan lagu-lagunya gak cuma lagu Bahasa Indonesia aja, ada lagu-lagu berbahasa Inggris juga. Lagu favoritku adalah Stupido Ritmo.

Lagu Stupido Ritmo ini sempet mengecoh aku seperti saat lagu Child-nya Nidji mengecohku diakhir tahun 2005 lalu. Aku kira penyanyi/band-nya itu orang bule. Soalnya musiknya gak lazim dibawain sama musisi Indonesia dan mirip sama musiknya band luar negeri. Jadi deh aku jatuh cinta.


Menurutku, band Float ini emang likeable banget deh. Musiknya keren. Liriknya apalagi. Asal jangan sambil liat muka mereka aja, soalnya wajah-wajah mereka menurutku kurang menjual.

Ada satu hal subjektif yang membuatku tambah jatuh cinta sama mereka. Motornya band ini adalah orang Batak. Bangga gimana gitu pas tau. Seneng aja bisa nunjukin sama orang-orang lain kalau orang Batak gak cuma bisa jadi Pengacara. Band ini nunjukin kalau orang Batak bisa all-out dalam setiap kerjaan mereka, termasuk nge-band. Walaupun kalau didengerin lagunya, lagu-lagu band Float malah gak ada unsure-unsur Batak-nya sama sekali. Mau slow nanggung, mau keras nanggung. Trus musiknya juga ngarah ke musik Jawa gimana gitu.


Tapi whateverlah. I like Float band. I like their music and I guess that’s all that matters. Period.


Oh, anyway, kalau mau ngeliat lirik lagunya, cobain ke www.floatproject.com ya…

Happy singing and listening to good music!


Lokal artis yang kedua adalah seorang solois.

Aku gak tau nih, awal karier si beliau ini langsung ke nyanyi atau gimana. Setauku, aku mulai kenal dia pas dia jadi salah satu pemain piano di band pengiring Tompi yang bernama Groovology. Ujung-ujungnya dia jadi bikin album sendiri.

Nama artis ini adalah Bibus dan judul album yang pertamanya Love Love Love.


Let’s get down to the business.

Lagu pertama di album ini judulnya sama dengan judul album. Love Love Love. Lagu pertama ini, sesuai dengan judulnya, bikin aku jatuh cinta. Keren deh semuanya. Suaranya Bibus, musiknya, liriknya, tempo-nya. Semuanya deh. Wajib denger!!!

Trus, ada satu lagu yang jadi single pertama Bibus, judulnya Bukan Pacarmu. Liriknya lucu, dengerin deh! Well, coba tebak kenapa liriknya bisa lucu? Sapa lagi yang nulis liriknya kalo bukan the one and only Mr. Tompi himself.

Yang uniknya dari album ini adalah ada satu lagu yang diulang dua kali. Judul lagu ini adalah Terindah Bagimu. Kemasannya beda, yang pertama versi piano yang kedua dimainin secara lengkap pake drum dan alat musik lain. Karena diulang dua kali, lagu ini lama-lama jadi nempel juga di kepala. Aku sendiri sih lebih suka lagu yang piano version. Lebih kerasa gimanaaaa gitu.

Lagu terakhir yang menurutku harus didenger juga adalah lagu yang berjudul You’re Not the One. Kenapa lagu ini harus didenger karena Bibus nyanyi-nya bisik-bisik banget di lagu ini. Pelan dan menghayati banget. And again, mirip sama cara nyanyi-nya penyanyi luar negeri yang bisik-bisik gitu. Makanya coba dengerin deh.

All-in-all, aku cukup puas dengan albumnya Bibus ini.

Suara Bibus keren, musiknya juga keren.

Kalau mau liat liriknya, beli aja albumnya ya bo… atau ke www.bibusmusic.com


Boleh dibandingin gak ya antara sesama pemain musik di Groovology yang udah ngeluarin album?

Well, beberapa bulan yang lalu kan pemain gitarnya Groovology yang bernama Ari juga udah ngeluarin album dengan judul Funk Me! Dan udah kubeli juga.

Pokoknya, to make long story short, menurutku pribadi sih aku lebih suka album solonya Bibus daripada album solo-nya Ari. Soalnya menurutku suaranya Ari tuh dipendem dan gak dikeluarin out loud. Bibus lebih tegas aja.

Walaupun aku punya lagu paling favorit di albumnya Ari: Spend My Life Time Loving You.

Lirik lagu itu juara banget deh!!!

Girl I won’t stop loving you

This I promise from my heart

And you can believe

That we will be happy endlessly just you and me.

And I’ll be there just for you

Anywhere you want me to

I really do

I want to spend my lifetime loving you


So, those were the two CDs that I just bought.

Aku ngerasa aku cukup puas atas apa yang aku beli.

Karena most of the time aku selalu berusaha untuk gak membeli bajakan, aku seneng deh ada tulisan di halaman kedua cover cd-nya Bibus.

It says, “Thank you for supporting local artist..!!”

I say, “your welcome!”

LOL!

Thursday, October 18, 2007

continuous

well, well, well...

still remember this?

“describe me in ONE WORD, just one! Send it to me, then send this message
to your friends and see how many wonderful/strange things people think about you! reply please, it’s fun!”


So, my friend Diah sent me the sms again for one more time.
I replied hers and decided to send the sms again to my 'new' friends.

just a reminder, here are what my friends had said to me when I sent the sms for the first time:

  • Nita (one of my classmates. In fact, she’s my desk mate in class. She should know me by know-I think): strange.
  • Lina (She’s one of my classmates. She’s a good person… I like talking to her): Hanif. Hanif means straight, she said. In her opinion, I can walk on the 'straight' line in the middle of fake world.
  • Ditta (one of my best friends. She was one of my friends that sent me the same message): she was kinda cheating in answering the question, so I’m just gonna write what she wrote for me, “I think u’re so ‘daddy’s little girl’".
  • Mira (my friend since the gr.2 of Junior High School, or gr. 8 if it's more usual for u): mandiri, which means independent in English.
  • Andhika (he's one of my friend and he's a guy and I felt like he kinda knows me...): shopaholic.
  • Alin (another one of my best friends): She was cheating too! these are what she wrote "Gharib=strange, boros=spender, open, terlalu musik=too much into music, dunia=life-think about life too much without worrying about life after death."
  • Wiput (one of my classmates. She's a pretty good girl...): hardworker.
  • Asti (or Bule I usually call her. She's another one of my best friends. I've been friends w/ her and her twin sister since gr.7): tough! (with the exclamation point too!)
  • Cabuy (he is one of my classmates... he's a guy... we talk a lot... I told him about my crush, so that means we're kinda close...): dewasa=an adult.

So, after awhile, some of my friends decided to sent me some replies...

  • Ratih (one of my closest friends in the cruel university world): ALIEN. I think that was a very smart choice. I always have the feeling that my nick name really suits me the best. and to know that Ratih actually choose the word 'alien' for me, was kinda shocking. Really good choice, Ratih. (If you know me well enough, you know what I mean)
  • Irna (another good friend of mine in ITB): GALAK! (with all the capital letters and the exclamation) it's really trus, as I'm from North Sumatra and being unfriendly and really easy to get angry is actually in my blood. But oh, the word 'galak' or 'get angry easily' is too often to be used by too many people. She should've use other smarter word.
  • Tomo (a friend of mine. We got to 'know' each other in AUDC 2007 and we've been friends since, right, tom?): Loose-cannon. right. exact word. I am a loose-cannon type of person. although, I usually like to plan stuff too... but on the field of what I'm saying, I am a loose-cannon type of person.
  • Diah (a best friend of mine. She really knows me inside-out): Blak-blak-an. In English, that would be straight forward. I am very straight forward. Indeed. When I express my feelings right on the time I'm feeling it and I usually don't care what other people feel.
  • Alia (my own little sister) said that I am spectacular. LOL. Well, she sent me the words because we were talking about some spectacular stuff. But the fact that she decided to sent me the word flattered me... LOL. thanks, sist!
  • Mila (an annoying but a very good friend of mine): Ngegemesin. what will that word be in English? Well, maybe cute...??? I don't know. that word almost made me puke. Honestly, I think she was joking. I think she was simply being herself, annoying.
  • Achint (a funny friend of mine): alien. yup. that what she sent me. So I suddenly suspected her cheating on Ratih's answer. But I don't think so. They simply had a same word in their minds. But still, I think that was the best word to describe myself.
  • Boy (one of my college friends. We've had so many good talks, so I consider our relationship is good): Nerd. HAHAHAHA! All-in-all, there were 3 people who have said the word 'nerd' to my face. My canadian friend, Amy, mbak-mbak EF, and Boy. Honestly, I kinda think that I am nerd, based on my look. But I'm not that kinda thinker, y'know. I like to hang out a lot. Whether I have that nerd appearance, well, like I care? hahaha. thanks anyway, Boy!

So that's it...

a fun thing to do... wanna try it?

Wednesday, October 17, 2007

Eye Witness

I just witness a fire breakdown.

This afternoon, my parents and I were going to some banks.
As we were driving, there were some roads that were blocked by police officers.
Firstly, we were joking around about it. My dad even said that the blocking is for Mr. Jusuf Kalla, the Vice President of Indonesia. He's currently really busy building his good image in front of other people and making lots of visits to other politicians' places. So the road blocking was made in order to make the vice president's route runs smoothly.
But then, after a long way to turn around, we finally saw what really had happened.

There was smoke. Black smoke.
So casually, we were talking about it, "well, maybe the roads are closed because of the fire somewhere there. Look at the smoke up there!"
When we finally got closer. We finally saw what happened.
The smoke was getting thicker. It was really black. Until finally we could actually see the fire.
The was fire coming out of a building.
It was huge.

Lots of people watching the fire burned down the building.
To made it worse, the wind was blowing pretty hard, which made the fire very hard to be put out.
The whole thing turned out pretty bad.
The roads were blocked, which caused a pretty long traffic jam in the other roads.
The fire was hard to be extinguished, which made other buildings around it to be burned down too.
Too bad that I didn't bring my camera so I couldn't capture what I saw in a picture.

Well, finally my parents and I decided that we have to cancel our first plan, going to a bank. The burnt building was actually right in front of the bank.
So we turned our car back around and we drove pass about 4 fire extinguisher trucks. They were lining up to refill the water in the truck.
It was a really phatethic view because the fire was so huge and still burning, but yet the fire extinguisher trucks were nonchalatly lining up for water.
I don't know, I just thought that they were supposed to go some place else to refill the water, instead of just waited there and lined up.
But oh well, if the fire fighters work that good in Indonesia, I'd be surprised, I guess.

So, I send my symphaty to all the people whose house/work place has been burnt out this holiday.
I guess we're all got too excited this time and no one cares about the danger of fire anymore.
Hope we all can learn something from whatever happens...

Tuesday, October 16, 2007

I'm Scared

I recently cried.
Well, I usually cry when it comes to Eid day, esp. when I say sorry to my parents. It's like I've done too many mistakes that hurt their feelings and I don't deserve their forgiveness.
But this time, a few days after my Eid cry,I just had to cry again.
It is because I'm scared.

The thing is, my sister is getting older and it is, in my opinion, too sudden to be true.
I have the feeling that in a sudden she has became a high school student. She has grown to a very beautiful and stylist young girl.
In a sudden, she has to worry about her look.
In a sudden, she has to hang out a lot with her friends.
And suddenly, she has a boyfriend.
I, honestly, almost had a black out when I heard that she has a boyfriend now.

Suddenly, I wanted to know everything.
Who the hell is this boy who was able to make my sister said yes when he asked her out?
What the hell does he have that make my little sister fell into his arms?
Is he really eligible?
Is he worth it?
Is he handsome? Is he rich? Does he smoke? Is he a rebel kinda boy? Is he nice to my sister?does he treat her good?has he ever laid his hands on my sister?
Has he ever said 'I love you' to my sister?
If yes, does he mean it?

I want to know every details. Every little stuff. Including whether or not they have kissed each other.

Yes. I am really possessive to my lil' sister.
I love her too very much.
I want to protect her as best as I could.
I don't want her to be hurt by anyone,esp. By a lousy little boy.
And I am really scared of what'll happen to her.

So, I asked her about almost everything that's going thru my mind.
She answered it very shyly. Well, it is her first boyfriend in her teenager life.
And we don't talk about boys.
At all.
I don't know who her crush is and vice versa.
It was a rather awkward conversation. But I pushed myself to go on with the business.

She should know how much I love her and how much I care for her.
She should know that she can come to me at anytime and tell me whatever stuff is going on in her life.
She should know that she could really count on me.
lastly, she should know that she's getting older and she has to take care of herself alone.

I told her everything I know.
I told her, for the first time, about my experiences.
I told her that I'm really worried about her.
I told her that I'm just really lucky that so far I've been really tough and I'm really affraid that she can't be maturely tough as I've been.

I also told her that I'm really scared that something will happen to her.
at that point, I cried.
because I really was and am scared.

The thing is, after I said what I have to say to my little sister, now I can only pray to God.
May Allah takes a good care of my little sister. May Allah gives her good blessings.
May Allah always protects her from anything bad.

Other thing I get from this whole thing is, I'm soooooooooooo not ready to have my own children.
and I now understand why my mom's worried to much about me and my sister.

Saturday, October 13, 2007

Euforia Lebaran

So, it's Eid day today...
or yesterday.
depends on what you believe and how you believe it.

Banyak banget kejadian yang berkaitan dengan euforia lebaran mulai dari kemarin.

Awalnya sih sejak warga Muhammadiyah menetapkan kalau mereka mau lebaran tanggal 12 Oktober.
well, itu sih terserah mereka lah ya...
cuman masalahnya si Indonesia ini masih banyak orang yang ikut-ikutan.
Bilang-bilang aja kalo mereka kepercayaannya itu Muhammadiyah, padahal udah males puasa dan pengen cepet-cepet lebaran.
Ada juga yang ngaku-ngaku pengen cepet lebaran dan udah males puasa, padahal ketauan kalau dia/mereka itu adalah penganut Muhammadiyah yang setia.
agak-agak aneh.

Trus kan, tradisi malam lebaran adalah takbiran.
Aku gak tau takbiran taun lalu kayak apa, soalnya taun lalu aku pas umroh.
dua tahun yang lalu takbiran kayak apa, aku udah lupa.
yang jelas, kemarin malam aku dan keluarga memutuskan untuk keluar rumah dan see what's going on outside of our house.

Ternyata-oh-ternyata, mulai dari buka pintu rumah, takbiran keliling udah heboh dijalanan.
trus, ternyata-oh-ternyata (lagi) jalanan macet parah.
jadi, aku dan keluarga naik mobil ke arah Paris Van Java, trus turun lewat Pasopati ke Gasibu.
Di Gasibu lah puncaknya kemacetan ini.
Parah.
Banyak orang naik satu mobil pick up gitu dan mukul-mukul apa aja yang mereka bawa: galon, kaleng, kayu, dll.
mereka heboh sendiri sambil takbir-takbir gak jelas.
ada juga yang turun dan joged-joged ditengah jalan, bikin macet gila-gilaan.

Ada kejadian norak juga tuh tadi malam.
Jadi, aku dan kluargaku kan pake mobil papa yang plat mobilnya B.
trus banyak anak muda yang joged-joged di tengah jalan gitu dan ngeblok jalannya mobil papa.
Trus ada beberapa anak muda itu yang bawa bendera Persib.
dan tiba-tiba ada yang mukul mobil papaku.
tanpa alasan.
papaku gak nyenggol mereka, gak nglaksonin mereka, gak ngapa-ngapa-in mereka deh!
tiba-tiba ada yang mukul papaku gitu aja.

norak kan?
kenapa coba?
hanya karena mobil papaku plat nomernya B.
hanya karena mereka bawa bendera Persib.
mereka mesti mukul mobil papaku tanpa alasan yang jelas.

but oh well,
it's Eid night.
harus sabar.
Walopun anak-anak muda yang gak jelas itu sempet juga dipelototin sama papa dan habis itu papa langsung tancap gas.

tapi, my point is, emang udah ngetrend lagi ya takbiran keliling dan di tempat keramaian gitu?
soalnya kan waktu dulu sempet gak dibolehin ada takbiran keliling gara-gara banyak kerusuhan.
trus juga ditambah lagi pernah ada bom dan segala macam isu yang berkaitan dengan bom.
kalo sekarang udah boleh rame-ramean lagi, asik dong!
berarti Indonesia udah mulai aman kayak dulu.
amin!

trus, tradisi lain lagi adalah Shalat Ied.
aku dan keluargaku emang suka shalat Ied di tempat-tempat yang gak deket rumah.
Kami suka shalat di Gasibu. waktu itu pernah shalat Ied di Mesjid Salman. Yang paling niat adalah waktu kami dari Bintaro pengen Shalat ke Istiqlal. Seru bangun pagi-paginya dan berangkat buru-burunya.
Serunya lagi, tahun ini aku punya ponakan yang umurnya baru setaun lebih.
Seru banget pas ngediem-in dia, soalnya dia, layaknya anak kecil lainnya (kecuali adekku pas masih kecil), pas shalat Ied langsung teriak-teriak dan nangis tanpa sebab yang jelas.

Tapi, tandanya lebaran banget adalah susahnya ngirim sms.
Bo, kayaknya semua orang menggunakan jasa berbagai macam provider semalaman kemarin.
Mau ngirim sms susah.
mau dapet sms juga susah.
ribet deh.
khas lebaran banget. sms macet.

trus isi smsnya hebat-hebat lagi.
kebanyakan orang langsung pada jadi pujangga mendekati lebaran ini.
"Langkahkan kaki di hari yang suci" lah
"Tiada gading yang tak retak" lah
"Manusia tiada yang sempurna" lah...
macem-macem deh puisi yang dibuat orang.
papaku yang dapet dan ngirim sms dari dan ke banyak orang (sampai habis kira-kira 100ribu buat sms lebaran doang) paling banyak dapet sms puisi-puisi gak jelas gitu.

Yang terakhir, di euforia Lebaran taun ini, seperti pada tahun-tahun sebelumnya adalah one thing and one thing only: makanan.
It's like once I pop I can't stop aja.
mentang-mentang sebulan berpuasa, habis shalat Ied, tancap habis!
makanan dirumahku khas dan lezat lagi.
mulai dari makanan berat (ketupat dll), makanan agak berat (tart, cheesecake, dan lapis legit), dan makanan ringan (kue kering dll).
I can't resist.
God only knows.
lol.

well, whatever you do,
whatever your tradition and your euphoria is...
Eid Mubarak, everyone!
My apology comes from the deepest heart because I often make lots of mistakes.

Tuesday, October 09, 2007

I'm falling in love

Right...

I was previously fell in love to my beloved country, Indonesia.

Now, I'm currently falling in love to a real person.
to a real guy.

See,
I was constantly talking about a comic trilogy called Cartoon History of the Universe.
book 1, book 2, book 3.
(not only in this blog in particular. I am constantly taking these three comics everywhere I go. also I'm constantly recommending these 3 comics to almost everyone I meet.)

And now that I have come to read the third book,
I'm falling in love with the guy who wrote it all (or drew it all?)

meet Larry Gonick.


I like how he described himself on his site.
Larry Gonick is indeed an 'overeducated cartoonist'.

I quoted this from his own CV,
his education:
AB summa cum laude in mathematics, Harvard College, 1967; MA in mathematics, Harvard, 1969; 1969-70 academic year spent at Tata Institute of Fundamental Research, Bombay, India.

but yet, these are his books:

The Cartoon History of the Modern World, Part 1, HarperCollins, 2007.

The Cartoon Guide to Chemistry (with Craig Criddle), HarperCollins, 2005.

Kokopelli and Company in the Attack of the Smart Pies, Carus Publishing, 2005.

The Cartoon History of the Universe III, W.W. Norton, New York, 2002.

The Cartoon Guide to Sex (with Christine Devault), HarperCollins, New York, 1999.

The Cartoon Guide to the Environment (with Alice Outwater), HarperCollins, New York, 1996.

The Cartoon History of the Universe II, New York, Doubleday, 1994.

The Cartoon Guide to Statistics (with Woollcott Smith), HarperCollins, New York, 1993.

The Cartoon Guide to (non)Communication, HarperCollins, New York, 1993.

The Cartoon Guide to Physics (with Art Huffman), HarperCollins, New York, 1991.

The Cartoon History of the United States, HarperCollins, New York, 1991.

The Cartoon History of the Universe,Volumes 1-7, Doubleday, New York, 1990.

The Cartoon Guide to the Computer, HarperCollins, New York, 1983.

The Cartoon Guide to Genetics (with Mark Wheelis), HarperCollins, New York, 1981.

Blood From A Stone, A Cartoon Guide to Tax Reform (with Steve Atlas), New York Public Interest Research Group, New York, 1972 (?).

I mean, he wrote almost anything!
from math to history.
from biology to communication.
from chemistry to statistic.

what else can I call a person like him if not genious???

so, for those of you who hasn't read any of his books...
come up to me... I have some of his books which I gladly will lend it to you.
and we can talk about him together.
and talk about his books together.
The way I (used to) laugh at his comics with my lil' sister.

I kinda wonder...
is it that 'easy' to make me fall for a guy?
all a man needs to do is get a cum laude degree and write all sorts of stuff about any smart things in this world.
I'd 'easily' fall for him.
LOL

Monday, October 08, 2007

chap

So I haven't talk to someone for a long time.
it happens that this someone is actually a guy.
(It also happens that this guy used to be my special someone. But it's not important anymore)

because it's been too long for us not to keep in touch, I decided to send him a text message.
a very casual one.
y'know, with all the useless chit-chat stuff...
"Hi. We haven't talk to each other for a long time. how are you? any plan for this coming Eid?"

he, of course, answered me with another chit-chat.
"I'm fine, how are you? It's been so long... I may go back to my hometown this Eid. how bout you?"

man, as you can read it up, I kinda regret that I actually tried to keep in touch with this guy.
But I guess when you don't talk to each other for a very long time, a lousy chit-chat is all that you need.

then a few text messages still came to my cell.

I asked him what he's been up to.
he asked me the very same question.
he asked me where I currently am. and asked who I currently with. (in literal meaning)
I told him I'm currently in Jakarta, spending my holiday.
until I asked him why he'd asked me those question.
It made me curious what had made him curious about me.

he casually answered with another question: "In this Ramdhan, do you often go out ifthar (aka break your fast) with your friends?"
I said, "oh yeah. In fact, in this Ramadhan, I break my fast at home for not more than 5 times. The rest I usually spend the night with my friends."
and I just had to ask the next question, "why is it so important to you?"

and he just had to answer it this way,
"Well, I was thinking about asking you out. Maybe we can have dinner together. But now that you're in Jakarta, maybe next time."

and I thought, "OH MY GOD!"

at that point, I am sure, 100%, that this lousy chit chat had to be stopped.

See, he wasn't feeling any single words that he was saying.
He didn't mean anything!
He wasn't really asking how I was doing.
He wasn't really want to know what I have been busy with.
He wasn't really asking me to go out.

He just had to ask me those questions to make all this chit-chat run smoothly.

and all I had to do is end this lousy chit-chat really soon by sending him one single sms,
"right. maybe next time."

Period

Sunday, October 07, 2007

kaderisasi part 3

these past weeks have been a really hectic time in my life.
that was why I felt that I finally can catch my breath again now.

Jadi kemarin-kemarin kan aku udah nulis tentang berbagai macam hal soal kaderisasi.
aku sekarang pengen point out beberapa hal lucu aja yang terjadi selama kaderisasi.

okay,
jadi kan sekarang kaderisasi buat masuk HMTL flow-nya udah naik.
dari beberapa minggu yang lalu, udah mulai deh tuh si para anggota muda (aka my friends and I) dimarah-marahin.

Ada satu hari di hari Sabtu dimana kami pertama kali dimarahin.
Di hari itu, banyak banget kejadian lucu yang bisa aku bagi.
Dari pagi, para anak baru ini emang udah diciriin ama panitia. Soalnya dari sejak pagi ada salah seorang dari temenku yang bilang kalo "acara MPAM itu bertele-tele".
lagsung deh para panitia 'mengkondisikan' anak yang bernama Roy itu.

Tugas pertama kita pas flow lagi naek, kita disuruh berpencar, trus disuruh 'mungut' barang apapun yang ada disekitar kita yang mencerminkan diri kita.
Aku kan bingung ya.
I mean, I don't know myself all that well, gituh, trus skarang disuruh 'mungut' barang yang mencerminkan diriku sendiri.
trus ya temen-temenku yang lain juga bingung kan ya. pas aku ngedeketin suatu area dan mutusin buat mengambil batu untuk mendeskripsikan diriku yang 'keras' (hahaha!), orang-orang pada ngikutin aku.
Aku kan jadi kesel ya. Semua orang langsung inspired by what I did gitu dan pada ngambil batu juga dan mendeskripsikan diri mereka yang 'keras'. Aku langsung ngebuang batu dan ngomong kalo banyak orang cuma ikut-ikutan.

Alhamdulillah, aku langsung dapet ide buat ngambil sejenis dandelion gitu.
pas udah ngambil si dandelion, tinggal mikir filosofinya aja. soalnya, para kakak-kakak kelas itu dengan wajah garangnya bilang, "jangan asal ambil ya..."
so I thought, the philosophy's better be good!
jadi, setelah ngambil dandelion, otakku yang kreatif (NOT) langsung kepikiran suatu filosofi.
Dandelion itu kan kalo ditiup terbang. Sama kayak diri saya yang suka berpetualang.
Itu kata-kata bullshitnya.
kalo ada diantara kakak-kakak senior itu yang nanya buktinya apa, aku rencananya mo nantangin balik aja. kira-kira kalimatnya bakalan kayak gini,
Saya udah pernah ke berbagai macam tempat, Kak. Udah pernah tinggal di pedalaman Sulawesi, udah pernah ke Inggris, Perancis, Belanda, Kanada, Cina, Hong Kong, etc...etc...
dijamin kakaknya bakalan eneg banget ngeliat muka-ku dan ngedenger jawabanku.

yang lucunya, pas lagi ditanyain tentang esensi yang bisa kita ambil di hari itu,
salah seorang anak yang mempunyai jabatan sebagai wakil ketua angkatan 2006 bilang dengan lantang di depan danlap dan para panitia lainnya,
"acara MPAM membosankan!"
si anak yang bernama Suresh itu langsung 'dikondisikan' oleh keamanan.
kalo zaman dulu kala, mungkin anak yang bernama Suresh itu hanya tinggal nama.
Lagian bego sih... masa ya ngomong kaderisasi-nya ngebosenin didepan seluruh panitia.
dong-dong-dong-dong-dong-dong-dong-dong-dong-dong-dong! (gaya dan nada Indi Barens dan Indra Bekti)

Trus kan akhirnya acara kaderisasi yang melelahkan itu berakhir juga.
Sore-nya, mamaku nelepon.
As usual, she asked me how I was doing and whether or not I have any stories to tell her.
Yah, aku bilang-lah soal kaderisasi itu ke mama.

Yang lucunya, mamaku malah mencerminkan diriku seutuhnya dan deskripsi orang Batak tulen pada umumnya.
Kira-kira percakapan via telepon kami kayak gini,
Aku: "Ma, tadi osjurnya dimarah-marahin loh..."
Mama: "Dimarah-marahin? itulah... salah sendiri mau ikutan ospek!"
aku yang tadinya mau ngadu dan bersedih-sedih ria malah jadi pengen nangis campur ketawa.
gimana enggak?
maksud aku cerita ke mama kan tadinya pengen mendengar kalimat-kalimat support itu dari mulut beliau.
seperti, "Ah... kakak kelasnya kan paling juga cuma pura-pura... sabar ajalah, jangan dimasukin ke hati..."
tapi, kalo mamaku sampai mengeluarkan kalimat kayak gitu, bukan mamaku namanya.

instead, pembicaraan kami malah berlangsung lebih seru, dengan aku tambah dimarahin.
mama: "emang apa gunanya masuk himpunan? ngaruh sama nilai pelajaran gak?"
aku: *bingung* "enggak..."
mama: "Tuh kan... ngapain ikut? nyapek-nyapek-in diri sendiri aja... Mana acaranya setiap hari sabtu-minggu... Pantesan aja si Andhika (salah seorang temenku yang non-himp) gak mau masuk himpunan. Buktinya emang cuma dapet capek doang..."
aku: diam seribu bahasa
mama: "emang tadi dimarah-marahinnya kayak gimana?"
aku: "yah, biasalah... dimarah-marahin khas ospek. dicari-cari kesalahannya gitu..."
mama: "emang siapa sih yang marahin? temen-temennya juga bukan? anak-anak 2005 kan? (aku habis pertukaran peajar dan seharusnya angkatan 2005, jadi yang ngospek aku sebenernya banyak temen-temen yang dulunya seangkatan pas SMA)"
aku: "Iya..."
mama: "Yaudah bilang aja ke temennya, 'Lu ngapain sih marah-marahin gua? batal tau gak puasa lu! Norak tau gak sih marah-marahin gua'"
aku: "....." *speechless*
mama: "Ada cerita lain lagi gak?"

dan dengan 'gampangnya', pembicaraan kami mengenai ospek-ku berhenti sampai disitu.

terlihat bukan kalau mamaku itu berbeda dengan ibu-ibu pada umumnya?
terlihat pula sifat ke-batak-an mamaku yang gak akan pernah hilang?
tidak lupa pula terlihat bahwa sifat batak-ku menurun dari siapa?
yang pasti jelas terlihat adalah mamaku rocks!!!

Ada juga satu hari dimana si danlap bilang dengan lantang.
"aku belum melihat semangat Raksa Bumi ada disini. Aku hanya melihat semangat perseorangan untuk datang kesini. Kami tidak butuh orang-orang individualis!"
aku sih langsung mikir jangan-jangan sang danlap pernah main-main ke blog ini dan baca tulisan pengakuan diriku bahwa aku adalah seorang individualis...
hehehe!

ah, masih banyak deh cerita lucu yang bisa aku tulis disini soal kaderisasi.
cuman, agak males juga nulisnya...
soalnya nanti kalo dibaca ama kakak kelas, kesannya aku seneng dikader lagi...
kesannya nanti kaderisasi itu banyak banget kenangannya dan kaderisasinya dilama-lamain.
hahaha!
ge-er banget sih si gue!!!

ah, whatever!
kaderisasi, cepatlah berakhir!!!!

Wednesday, October 03, 2007

cool thing

Kalo ngeliat blog-ku, dibagian kanan bawah pasti ada kotak kecil yang disupport oleh goodreads.com dan bisa menginformasikan buku apa yang lagi aku baca.
Nah, sekarang ini aku lagi baca komik Kartun Riwayat Peradaban Jilid II, salah satu komik yang gak pernah aku sesali pembeliannya, soalnya keren banget!
Sekarang aku baru sampe bagian dinasti-dinasti-an Cina. Sebelnya, aku kan gak baca komik ini dalam sekali duduk. It’s really hard for me to keep track of the person sitting in the dynasty now.
Tapi ada satu quote yang keren banget nih.

Bagaimanapun juga, pemerintah Cina sekarang (komunis) tidak memandangnya sebagai kejahatan, melainkan sebagai pencapaian progresif pembangunan bangsa!
A: “Bahkan-glek-membunuh cendikiawan?”
B: “Kamu tidak bisa membuat omelet tanpa memecah telur!”

Seriously, Larry Gonick is a real genious!

Monday, October 01, 2007

oleh-oleh


jadi ya, selama bulan Ramadhan ini, aku dapet dua kali kesempatan di-evaluasi sama beberapa temen.






yang pertama kali itu di ajang kaderisasi alias osjur alias Masa Pembinaan Anggota Muda (MPAM).

standar, setiap orang lain dalam kelompokku disuruh nulis tentang kebaikan dan kekuranganku.

here they are...




Seperti yang udah bisa dibaca sendiri, jawaban dari temen-temenku tuh gak bervariasi. Kebanyakan bilang kalo aku galak.


Hahahaha!


No comment.


You have to really know me in person to know what 'galak' means.


Trus-trus oleh-oleh yang kedua adalah dari buka bareng kelas 3IPA2 beberapa waktu yang lalu.

Mirip-mirip sama yang sebelumnya, bedanya ini adalah tulisan temen-temenku yang garila tentang kesan selama mereka mengenal aku.



intinya, isi kedua kertas ini kurang lebih sama.
aku yang galak tapi sebenernya baek hatinya.
lol
btw, soal aku galak ato enggak itu, maklum lah ya... aku orang Batak nih... udah galak dari sana-nya kayaknya.
peace!